CPO-project de Reep gestart met bouwen!

vrijdag 25 september

De meeste mensen die een huis bouwen, zijn pas tevreden als dat huis is opgeleverd. Op 18 september 2015 hadden de twintig leden van CPO de Reep echter al een reden voor een feestje terwijl de bouw van hun nieuwe huizen nog moest beginnen. Drieman Events mocht namens SIR-55 deze bouwhandeling verzorgen!

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Waar gewoonlijk de gemeente opdracht geeft aan een projectontwikkelaar om een aantal huizen te bouwen, neemt een CPO de rol van de projectontwikkelaar over. Dat gebeurde dus bij de plannen voor nieuwbouw op de plaats waar vroeger de Halm stond. Deze kopers werken als collectief samen om de huizen te laten bouwen. Gevolg: Een heleboel regelwerk en bureaucratie voor de kopers, maar wel geldbesparing en extra vrijheid. Zo kiest bijvoorbeeld normaal gesproken een projectontwikkelaar de architect, maar in de Reep konden de bewoners dat zelfd oen. Daarnaast is het financieel gunstig om gezamenlijk de huizen te laten bouwen.

Dat kunnen de kopers niet allemaal alleen en dus stond huisvestingsorganisatie SIR55 hen bij met advies. Aad van Leeuwen van SIR legt uit waarom een feestje op zijn plaats is. 'Het is nu nog maar een kwestie van stenen stapelen. Alle horden zijn genomen.' Er waren zeker een aantal horden. Vergunningen, bestemminsgplannen en gesteggel over een elektriciteitsmast waren flinke obstakels voor de CPO. Maar de bouw zelf ligt in handen van het gezamenlijk gekozen bouwbedrijf en dus zit de klus er voor de CPO op.

Op een natgeregend bouwterrein leggen Anjo Coppus en Sandra Vingerhoets de eerste steen. Zij waren bij de kartrekkers van het initiatief. 'We doen mee omdat we met een CPO alles in eigen hand kunnen houden', zegt Sandra. 'We willen zelf bepalen hoe we het huis inrichten. We krijgen nu voor een aantrekkelijke prijs een ruime woning.' Ze verwachten komend voorjaar de sleutel in ontvangst te nemen.

Drieman Events heeft de bouwhandeling mogen verzorgen namens SIR-55 en Bouwbedrijf Gebr. van Herpen uit Heesch. Drieman Events zorgde voor het uitdenken van een openingshandeling, het leggen van de eerste stenen. Daarnaast werd er samen met het 'feestteam' gezorgd voor een hapje, een drankje en het uitnodigen van de betrokken partijen. We willen deze partijen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Naar overzicht